U ČLANSTVU MREŽE GRADOVA PROTIV NASILNOG EKSTREMIZMA – Kozarski Vjesnik – Radio televizija Prijedor
Home Vijesti U ČLANSTVU MREŽE GRADOVA PROTIV NASILNOG EKSTREMIZMA

U ČLANSTVU MREŽE GRADOVA PROTIV NASILNOG EKSTREMIZMA

0
ПРИЈЕДОР, 27. АПРИЛА /СРНА/ - Сједница Форума за безбједност заједнице града Приједора.

Grad Prijedor postao je članica Mreže snažnih gradova, globalne organizacije koja nastoji povećati angažman u sprečavanju i ublažavanju nasilnog ekstremizma, rekao je Srni zamjenik predsjednika Foruma za bezbjednost zajednice Draško Đenadija.

Draško Đenadija, zamjenik predsjednika Foruma za bezbjednost zajednice

“To je globalna, svjetska mreža. na Zapadnom Balkanu ima 35 lokalnih zajednica koje su njene članice, među kojima osam iz BiH, uključujući i Prijedor”, naveo je Đenadija.

Grad Prijedor se posredstvom Foruma uključio u projekat “Izgradnja stručnosti lokalnih vlasti na Zapadnom Balkanu u borbi protiv nasilnog ekstremizma”, čiji je cilj da umreži, izgradi kapacitete i mobiliše gradonačelnike i načelnike opština da prepoznaju faktore povezane sa nasilnim ekstremizmom kroz angažman u globalnoj Mreži snažnih gradova i da rade na sprečavanju tih faktora.

“Zadovoljstvo nam je što je naš Akcioni plan prevencije incidenata i krivičnih djela počinjenih iz mržnje i predrasuda na području grada Prijedora za period od 2017. do 2021. godine ušao u onlajn biblioteku ove mreže da bi poslužio drugim članicama kao primjer dobre prakse. Uskoro će se tu naći i naši planovi integriteta i borbe protiv korupcije”, dodao je Đenadija.

Forum za bezbjednost zajednice grada Prijedora je neformalno, savjetodavno tijelo sastavljeno od tridesetak članova institucija, ustanova i organizacija, osnovano 20013. godine. Sastaje se svaka dva mjeseca da razmotri bezbjednosnu situaciju, otvori pitanja novoidentifikovanih problema, uputi apele putem medija, te proslijedi prijedloge i zaključke nadležnim organima.

izvor: Srna

foto: Arhiva

NO COMMENTS

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!
Exit mobile version