Na prvoj ovosezonskoj “Večeri kulturnog stvaralaštva”, održanoj u petak, u prepunoj sali Društvenog doma u Donjem Petrovom Gaju, nastupili su učenici OŠ „Ćirilo i Metodije“ iz Trnopolja i Područnog odjeljenja u Donjem Petrovom Gaju.

Učenici su se predstavili recitacijama, plesom, pjesmama i igrokazima, za šta su ih pripremili nastavnici: Vera Šabić, Tanja Medić, Marija Jokić i Nebojša Dragičević.

U programu manifestacije predstavili su se i članovi foklornog ansambla i muške izvorne grupe KUD „Omarska“, vokalni solista Milica Kovačević, članica Dramskog studija „Živko Desnica“ Pozorišta Prijedor Anđela Marić, učenica Muzičke škole „Savo Balaban“ Merjema Tica i vokalni duet Milan i Danilo Popović.

„Večeri kulturnog stvaralaštva“ organizuju se s ciljem promovisanja i podsticanja rada kulturnih stvaralaca, svih generacija, posebno mladih, uz oživljavanje i unapređenje kulturnog života i njegovog vraćanja u društvene domove.

Pokrovitelj „Večeri kulturnog stvaralaštva“ je Grad Prijedor, medijski pokrovitelj IPC „Kozarski vjesnik“, a prijatelj manifestacije „Autotransport Prijedor“.

KV

PrethodniUHAPŠENO LICE NAKON KRAĐE U PRODAVNICI
SlijedećiEDICIJA „OVJENČANI“ PREDSTAVLJENA NA 64. SAJMU KNJIGA U BEOGRADU