15.8 C
Prijedor
Petak, 31 Marta, 2023

U DVA DANA, SEDAM ŠUMSKIH POŽARA

Najnovije vijesti

Prijedorski vatrogasci juče i danas na području Prijedora ugasili su čak sedam šumskih požara, potvrdio je za naš portal Radenko Petrić, vođa tima za spasavanje na vodi i pod vodom u TVJ Prijedor. Posljedni požar ugašen je danas oko 16 časova  na području Gornje Ravske.

Prema riječima mještanina Ivana Begića vatrogasci su nakon dojave stigli za svega 20 tak minuta. –Pozvao sam vatrogasce ali i mještane da pomognu vatrogascima. Za samo nekoliko minuta okupilo se nas desetak. Nas trojica,  Bodo Milinković, Anto Čavlović i ja smo s naprtnjačama, punim vode, učestvovali  u direktnom gašenju požara. Požarna linija bila je  duga oko kilometar, a požar je ugašen za oko pola sata – rekao je Begić.

Radenko Petrić, vođa tima za spasavanje na vodi i pod vodom u TVJ Prijedor

Petrić ističe da je uzrok svih sedam šumskih požara i niskog rastinja ljudski nemar. Zbog tog je iz TVJ Prijedor upućen ozbiljan apel  mještanima da prilikom paljenja korova budu oprezni i da se pridržavaju uputstava koja tim povodom stižu od vatrogasaca. Isti apel u ime CJB Prijedor, uputila je i portparol Zvezdana Alendarević,  koja je mještane pozvala na oprez prilikom paljenja vatre na otvorenom, jer mala nepažnja može napraviti prilične probleme, pa čak dovesti  do  neželjenih i tragičnih posljedica.  Iz  TVJ Prijedor poručuju da mještanima u svakom trenutku  stoje na raspolaganju,  sa savjetima ali i opremom, prije svega napratnjačama, koju ovdje, u vatrogasnoj jedinici, mogu dobiti na revers.

K.V.

Foto: Ivan Begić

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!