16.8 C
Prijedor
Nedjelja, 4 Juna, 2023

U GALERIJI OTVORENA IZLOŽBA SLIKA VESNE PETROVIĆ

Najnovije vijesti

“San o slobodi”, naziv je samostalne izložbe Vesne Petrović, akademske slikarke iz Čačka, koja je večeras otvorena u Galeriji “Sreten Stojanović”. Ljubiteljima likovne umjetnosti u Prijedoru predstavila se sa oko 20 radova rađenih akrilikom na platnu.

“Reč je o ciklusu slika koji sam započela pre tri godine. Nosi naziv “San o slobodi”. Živimo u čudnom vremenu, poprilično smo bili zatvoreni, što pandemijom, što drugim okolnostima… I ovi radovi su moj, da kažem, lični odgovor na tu situaciju. Radim apstrakciju, različiti su formati… Kod mene je više sve emotivno i intuitivno, nego neko duboko promišljanje. Puno je boja i deluje vrlo optimistično”, istakla je Petrovićeva.

Izložbu u prijedorskoj galeriji otvorio je Marijan Munjiza, likovni kritičar. Govoreći o radovima ove umjetnice, on je istakao da je riječ o takozvanoj organičkoj apstrakciji, koja se razlikuje od geometrijske koja se oslanja na geometrijske oblike.

“S obzirom na to da ima dosta krivih linija i oblika koji ne odražavaju čistu geometriju nego pokušavaju na neki način odraziti prirodne oblike”, dodao je on.

Ova izložba otvorena je do 19. aprila.

M.Š.  

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!