Zbog pandemije virusa korona, ove godine izostala je manifestacija “Dragotinjske večeri”. Kako se tradicija ne bi u potpunosti prekinula i kako bi se sačuvalo sjećanje na one koji su dali živote za slobodu, ispred spomenika posvećenog borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata i Narodno-oslobodilačkog rata položeni su vijenci i služen je parastos.

– Uz mjere predostrožnosti obilježili smo ovaj datum, održan je parastos i pomen na naše borce. I ove, kao i ranijih godina, to smo upriličili, ali bez velikog okupljanja – rekao je Dušan Kesar, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Gornja Dragotinja.

Da je od velikog značaja da se prisjetimo stradalih smatra i Milorad Knežević, predstavnik Boračke organizacije Gornja Dragotinja i Marini. Žao mu je što nisu održane “Dragotinjske večeri”, ali mjere se, kako kaže, moraju poštovati.

– Godinama to obilježavamo. Ovdje je ranijih godina bilo mnogo naroda. Na skroman način danas smo obilježili sjećanje na naše stradale borce. Oni su dali živote za stvaranje naše Republike Srpske- dodao je on.

Vijence su položili predstvanici Boračke organizacije Gornja Dragotinja, predstavnici Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, delegacija Grada Prijedora, političkih partija i drugi. S obzirom da ove godine nema ni izbora dragotinjskog kneza, Čedomiru Vili produžen je mandat.

B.D.