Baraka stara preko 50 godina, u kojoj svakodnevno nastavu pohađa 850 studenata Visoke medicinske škole, neuslovna je i ne zadovoljava potrebe studenata, tvrde u ovoj obrazovnoj ustanovi.  Direktor Radenko Stijepić kaže da, bez obzira na kvalitet rada, ugled ove škole narušava neuslovna zgrada.

Radenko Stijepić

– Bilo je primjera da studenti iz drugih gradova dođu i, zbog lošeg stanja barake, odustanu od studija – rekao je Stijepić.
U prostor Mašinske škole, u koji bi trebalo da se preseli ovaj fakultet, neophodno je uložiti značajna sredstva. Iz Gradske uprave kažu da je nadležno ministarstvo obećalo sredstva za adaptaciju trećeg sprata ove srednje škole, za potrebe Visoke medicinske škole.

– Moraćemo dograditi protivpožarne stepenice i nadam se da će, u najskorije vrijeme, i to biti realizovano na dobrobit svih profesora i studenata Visoke medicinske škole – rekao je Đaković.

Visoku medicinsku školu pohađaju vanredni i redovni studenti na pet studijskih programa: Zdarstvena njega, Fizioterapija, Radna terapija, Medicinsko-laboratorijsko inženjerstvo i Sanitarno inženjerstvo.

I. Pekarić

foto: Giga

Prethodni„ALEJA LJUBAVI“ U CENTRU PRIJEDORA (FOTO i VIDEO)
SlijedećiU RAZVOJNE PROJEKTE U OVOJ GODINI 21,59 MILIONA KM (VIDEO)