-1.2 C
Prijedor
Utorak, 28 Marta, 2023

U JANUARU I FEBRUARU EVIDENTIRANA 193 MIGRANTA

Najnovije vijesti

 

U Policijskoj upravi Prijedor danas je održana konferencija za novinare, na kojoj su predstavljeni rezultati rada u proteklom mjesecu. Stanje bezbjednosti ocijenjeno je kao zadovoljavajuće, bez evidentiranih težih krivičnih djela. Sretoja Vujanović, načelnik Policijske uprave rekao je da su tokom prva dva mjeseca ove godine na području prijedorske regije kontrolisana 193 migranta, što je značajan porast u odnosu na isti period prethodne godine, kada su evidentirana dva migranta.

– Najveći porast je na području opštine Kozarska Dubica i to 127, a najveći broj migranata je sa područja Irana i Pakistana. Takođe, imali smo i aktivnost na sprečavanju zloupotrebe migranata, tako da smo u februaru na području Novog Grada kontrolisali jedno lice, koje je sa putničkim automobilom i priključnim vozilom vršilo prevoz 18 migranata. Lice je pokušalo dovesti migrante na određenu lokaciju na rijeci Uni i ilegalno ih prebaciti u Hrvatsku. Protiv navedenog lica smo podnijeli izvještaj Tužilaštvu BiH – istakao je Vujanović.

Tokom februara evidentirano je 95 krivičnih djela i to 79 iz oblasti opšteg kriminaliteta, pet iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, osam krivičnih djela privrednog kriminaliteta, dva iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, te jedno krivično djelo koje se odnosi na krijumčarenje lica.

– Po nepoznatom izvršiocu ukupno je evidentirano 37 krivičnih djela a ukupno je rasvjetlјeno 22. Nadležnom tužilaštvu podneseno je 87 izvještaja o počinjenim krivičnim djelima protiv 88 lica, od kojih je 30 povratnika u vršenju krivičnih djela, dok je jedno lice malolјetnik. Rasvjetlјenost po nepoznatom izvršioci iznosi 53,7%, dok je ukupna rasvjetlјenost 80,8% – kaže načelnik Sektora kriminalističke policije Goran Mikanović.

U  mjesecu februaru evidentirana je 51 saobraćajna nezgoda ili 25% manje u odnosu na isti period prethodne godine,  od čega je jedna saobraćajna nezgoda sa smrtno stradalim licem. Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja ukupno je evidentirano 2. 182 prekršaja ili 22 % više u odnosu na isti period prethodne godine,  kada je evidentirano 1.781 prekršaj. Iz saobraćaja su  isklјučena 72 vozila, što je za 44 % više u odnosu na februar 2018. godine. Takođe, iz saobraćaja je isklјučeno 175 vozača, od čega zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola 133 vozača ili u prosjeku pet vozača dnevno.

 

B.D.

 

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!