Visoki računi za električnu energiju iznenadili su brojne građane, posebno one kojima su računi skoro uduplani. Ogorčeni potrošači optužuju elektrodistribuciju da preko njihovih leđa želi namiriti velika dugovanja. U „Elektrokrajini“ demantuju optužbe, uz obrazloženje da su računi veliki zbog povećane potrošnje električne energije tokom decembra i januara.

– „Elektrokrajina“ u zimskom periodu uobičajeno bilježi veću isporuku električne energije kupcima nego u drugo godišnje doba. U januaru ove godine zabilježena je rekordna potrošnja električne energije koja je, u odnosu na decembar, bila veća za 12 posto, a u poređenju sa januarom prošle godine za 16 odsto. Razlog za to bile su izuzetno niske temperature tokom januara, pa su građani i privredni subjekti dogrijavali i zagrijavali prostorije pomoću aparata koji troše električnu energiju – rekao je Predrag Klincov, portparol „Elektrokrajine“.

Klincov je dodao da su računi za januar nešto veći od decembarskih i zbog korekcije visine naknade za obnovljive izvore energije, koje je utvrdila Regulatorna komisija za energetiku RS, ali, kako je rekao, to nisu značajna povećanja u ukupnoj mjesečnoj potrošnji i kreću se od desetak feninfa do najviše nekoliko KM.

P.Š.

Ilustracija, foto: Aleksandar Dimitrijević

PrethodniUSKORO POČINJE REKONSTRUKCIJA VATROGASNOG DOMA
SlijedećiNA POMOLU RJEŠENJE PROBLEMA ZA FARMU “ARIFAGIĆ”