U Jutrogošti osveštana novoizgrađena crkva Svetih apostola Petra i Pavla (video)

U prisustvu velikog broja vjernika, mještana, ali i onih koji  više ne borave u tom selu udaljenom desetak kilometara od Prijedora, u Jutrogošti je danas osveštan novoizgrađeni hram Svetih apostola Petra i Pavla. Boris Narić, protonamjesnik parohije marinske, kaže „da je zadovoljstvo danas biti ovdje, jer je  Jutrogošta poslije toliko godina dobila svetinju“.

 

„Hram je zahvaljujući našim donatorima, onim koji su tu, ali i onim koji nisu zaboravili gdje su rođeni, sagrađen za kratko vrijeme. Naravno uz mnogo truda i odricanja, ali kako kažu ništa nije teško ako su ljudi složni. Svake četvrte nedjelje biće služba u ovj crkvi i mi se nadamo da će ona vratiti život i mladost  u Jutrogoštu“,rekao je protonamjesnik Narić. Svetu liturgiju zajedno sa sveštenstvom marinske parohije  i osveštanje novoizgrađene crkve služio je izaslanik banjalučkog vladike Jefrema, iguman manastira Osovica , Teofil.

Kumovi hrama Svetih apostola Petra i Pavla bila je porodica Dragojević. „ To je nešto u što u ovom našem svjetovnom životu ostaje vječno. Dobili smo tu čast, sreću i zadavoljstvo da prvi put u Jutrogošti napravimo hram. I ta grupa ljudi, koja je na tom radila  zajedno s mojom  porodicom će po tom ostati upisana. Osjećam  se ispunjeno, jer se ostvario jedan veliki san“, rekao je Dragan Dragojević i podsjetio da porijeklo kumovske porodice vodi ravno u Jutrogoštu.  Bojan Milašinović, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Jutrogošta,rekao je da hram izgrađen za tri godine. „ Ovo mnogo znači za ovaj kraj, jednom rječju vraćanje neke budućnosti u ovo selo“, rekao je Milašinović. Inače mještani, njih oko 300, za svoju Jutrogoštu tvrde i  da je najljepše selo u Prijedoru, jer ima najmanje maglovitih dana u godini.

M.Z.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!