Na školskom igralištu u Kozarcu održana je jubilarna 10. Međunarodna smotra folklornog stvaralaštva, na kojoj se, uz domaćine i organizatore KUD „Kozara” iz Kozarca, predstavilo i 12 kulturno-umjetničkih društava iz Zagreba, Banjaluke, Tuzle, Sarajeva, Ključa.

Zijad Memić, predsjednik KUD-a „Kozara“, kaže da nova druženja obećavaju i nove kontakte, ali i projekte. Na Smotri se predstavio i KUD „14. februar“ koji je u Kozarac stigao iz Banjaluke. – U Kozarcu smo prvi put, lijepo nam je, domaćini su baš prijatni – rekao je Dragan Kavić, predsjednik KUD-a „14. februar“, koji se na Smotri predstavio s “Igrama iz Šumadije”. 

Zadovoljan  učešćem na Smotri bio je i Alen Šehić, predsjednik KUD-a „Naša mladost“ iz Ključa koji kaže da su u Kozarcu već treći put. Pohvalio je domaćine i dodao da se predstavljaju “Igrama sa Stare planine”. – I  mi u Ključu organizujemo Smotru folklora gdje ugostimo 30-tak kulturno-umjetničkih društava, među kojim i „Kozaru“ iz Kozarca, ali i druga društva iz Prijedora – rekao je Šehić.

Prije zvaničnog početka Smotre, učesnici su u narodnim nošnjama prodefilovali Kozarcem. Pokrovitelj Smotre folklornog stvaralaštva koja je sastavni dio „Prijedorskog ljeta kulture“, ali i manifestacija koja prate „Dane Kozarca 2019“,  bio je Grad Prijedor, te brojni sponzori i donatori.

M.Z.

PrethodniODRŽANA MANIFESTACIJA „ČARŠIJSKE NOĆI“ (video)
SlijedećiRAKELIĆI U FINALU “SELA VESELOG” (video)