4.8 C
Prijedor
Utorak, 28 Novembra, 2023

U LABORATORIJI ”ŠIK-MEDIK” BESPLATNO MJERENJE ŠEĆERA

Najnovije vijesti

Povodom 14. novembra, svjetskog dana borbe protiv dijabetesa, laboratorijska ustanova ”Šik-Medik” organizuje besplatnu kontrolu mjerenja šećera u krvi. Građani tu mogućnost mogu iskoristiti do kraja mjeseca novembra.

”Dijabetes se pokazao kao jedna veoma opasna bolest i što više treba raditi na preventivi i oni koji ne osjećaju da imaju bilo kakve znakove oboljenja neka dođu i provjere”, istakao je Ranko Šikman, vlasnik laboratorijeske ustanove ”Šik-Medik”.

Mjerenje šećera u krvi na prvom je mjestu kod onih koji boluju od dijabetesa. Iz prijedorskog Udruženja dijabetičara zahvalni su svim vlasnicima ordinacija koji organizuju besplatno mjerenje šećera u krvi.

” Želim da se zahvalim svim ordinacijama koje su izašle u susret danu protiv dijabetesa i samim tim pružili građanima mogućnost da besplatno izmjere šećer. Mjerenje šećera u krvi broj jedan u lječenju dijabetesa. Svaki pacijent koji svakodnevno to radi svoju bolest drži pod kontrolom”, dodala je Svetlana Čeko, predsjednik Udruženja dijabetičara Prijedor.

Vrata laboratorijske ustanove ”Šik-Medik” otvorena su svakim radnim danom od 07:00 do 13:00 i od 17:00  do 19:00 časova.

V.N.