U Ljubiji obilježen Dan Boračke organizacije i Mjesne zajednice (video)

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u spomen sobi i kod spomen obilježja borcima odbrambeno-otadžbinskog rata mjesna Boračka organizacija Ljubija danas je obilježila svoj dan.

Zoran Predojević predsjednik Boračke organizacije Prijedor podsjetio je da je ovaj datum uzet kao znak sjećanja na dvojicu poginulih rezervista JNA, a  koji su  kako je naveo,  22. maja ubijeni od strane paravojnih muslimanskih  snaga. Bila je to,  kako je istakao Predojević i inicijalna kapsla za početak sukoba na ovom prostoru.

-Ovaj dan obilježavamo  i kao dan sjećanja na sve poginule borce Drugog bataljona 43. prijedorske motorizovane brigade i ostalih jedinica koji su popunjavali svoje redove borcima sa ovih prostora, a među kojima je bilo i mnogo  onih druge nacionalnosti- istakao je Predojević dodajući da je tokom rata u ovoj jedinici poginulo 147 pripadnika vojske RS,  a njih deset  odsto  bili su pripadnici nesrpske nacionalnosti.

Goran Praštalo,  predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Ljubija,  rekao je da se 22. maj od završetka rata  obilježava i kao Dan mjesne zajednice u kojoj je u istom periodu podignuto spomen obilježje svim poginulim borcima.

-Ove godine slavimo Dan MZ na skroman način,  jer nam to nije dozvolila ova situacija –rekao je Praštalo i izrazio nadu  da će već sledeće godine  Dan ove mjesne zajednice  biti obilježen na  tradicionalan način i uz prisustvo velikog broja mještana .

P.Š.

You must be logged in to post a comment Login

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!