Veliki narodni zbor povodom obilježavanja 75 godina od Bitke na Kozari biće održan 2. jula na Mrakovici, najavljeno je iz Pododbora Vlade Republike Srpske za obilježavanje značajnih istorijskih događaja.   Program obilježavanja kozarske epopeje  počinje u 8.30 časova prijemom zvanica u vili Mrakovica, a u 9.00 časova uslijediće parastos kod spomen-krsta. Polaganje vijenaca na centralno spomen-obilježje predviđeno je za 9.45. Nakon obraćanje zvaničnika uslijediće prigodan umjetnički program.

Organizatori pozivaju  sve poštovaoce antifašističke borbe i da toga dana dođu na Mrakovicu na tradicionalni narodni zbor, da se prisjete žrtava koje su prije 75 godina stradale na tom mjestu. Gradska uprava Prijedor obezbijedila je besplatan prevoz građana do Mrakovice, gdje će biti upriličena prigodna manifestacija.
Iz pravca Ljubije autobus će tog dana krenuti u 9.00 časova, kao i iz pravca Omarske preko Lamovite. Za putnike iz centra Prijedora, dva autobusa će prema Mrakovici krenuti u 9.30 časova, ispred zgrade Pozorišta.

KV

PrethodniURUČENE DIPLOME SEDMOJ GENERACIJI STUDENATA VISOKE MEDICINSKE ŠKOLE
SlijedećiPETROVDANSKI PADOBRANSKI KUP: DOMAĆINI CILJAJU PETI TRIJUMF