Srijeda, 24. Aprila 2024.
7.8 C
Prijedor

(VIDEO) U NEDJELJU NA KOZARI “POZDRAV PROLJEĆU”

NAJNOVIJE VIJESTI

Planinarsko društvo “Klekovača” iz Prijedora, organizovaće u nedjelju na Kozari  tradicionalnu manifestaciju “Pozdrav proljeću”. Očekuje se  učešće oko 1.500 zaljubljenika u prirodu.
Iz Društva pozivaju sve zainteresovane da učestvuju u 42. planinarskom pohodu, koji svake godine okuplja učesnike iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.
Oko devet časova iz Rajkovića  planinari  će krenuti stazom preko Kozaračkog kamena, Bešića poljane, Glavuše pa do Mrakovice. Pored dobre volje na  ovu stazu dugu oko 13 km, važno je ponijeti i adekvatnu opremu.

 “Potrebna je dobra obuća, odnosno gojzerice ili duboke cipele. Nije preporučljivo ići u patikama. Učesnici pohoda trebaju  ponijeti planinarske štapove koji će pomoći u strmijim dijelovima uspona. Očekujemo lijepo vrijeme ali uvijek nas može zadesiti kiša, tako da je dobro imati kišnu kabanicu , rezervne majice i dukseve.  Obavezno treba ponijeti vodu i nešto od hrane “, napomenuo je Dragan Romčević, predsjednik Planinarskog društva “Klekovača”.

Obezbijeđen je prevoz autobusima za sve one koji dolaze iz Prijedora. Autobusi polaze ispred dvorane “Mladost” ujutru u osam i devet časova.
“Pozivamo građane da dođu na Kozaru i da zajedno pozdravimo proljeće. Za sve učesnike na Mrakovici, biće organizovan ručak i prigodan program u kojem će učestvovati članovi Kulturno-umjetničkog društva “Kozara” iz Prijedora”, rekao je  Dragan Romčević, predsjednik Planinarskog društva “Klekovača” .

Renata Š. Novaković