5.8 C
Prijedor
Utorak, 28 Novembra, 2023

U NEDJELJU SUSRET “OMARSKE” I “RUDARA”

Najnovije vijesti

Derbi 16. kola Prve lige RS igra se u nedjelju. “Rudar Prijedor” ide na gostovanje “Omarskoj”. U prijedorskom timu ovaj susret čekaju potpuno spremni, bez povreda i kompletnim timom, sa željom da nastave seriju dobrih partija. Ekipu “Omarske” i ono što su postigli u ovoj i prošloj sezone poštujemo, ali kao i u svakoj utakmici idemo na tri boda, kažu u “Rudaru”.

– Poštujemo ih. Ali mi ćemo pokušati da dođemo do pobjede, da nastavimo niz naših dobrih rezultata. Nadam se fer i korektnoj utamici. I da bolji na kraju pobijedi – rekao je trener “Rudara” Srđan Marjanović.

U ovom maču moći će da uživa publika,  kao i fubaleri oba tima koji se odlično poznaju kaže kapiten “Rudara” Nemanja Pekija.

–  Očekujem pravu fudbalsku predstavu. “Omarska” je među najgledanijim ekipama u Prvoj ligi, i sigurno će i na ovoj utakmici biti mnogo publike. Dobro poznajemo “Omarsku”, dosta nas je igralo i treniralo zajedno, družimo se i u privatnim životima. Tako da tu nema nikavih tajni. Mi idemo na novu pobjedu i nadam se da će tako i biti –poručio je Pekija.

Utakmica se  igra na stadionu u Omarskoj, sa početkom u 13:30 časova.

U prijedorskom timu iskoristili su priliku da i zvanično potvrde da im u goste uskoro dolazi beogradski “Partizan”, sa kojim su posljednji put igrali prije tačno pola vijeka.

–   “Partizan” je davne 1972. gostovao u Prijedoru. Imamo sad priliku da nakon ova dva kola Prve lige RS odigarmo jednu prijateljsku utakmicu sa velikanom iz Beograda. Maninestacija bi trebala biti 15. i 16 novembra. Pozivam sve ljubitelje fudbala da dođu na Gradski stadion, pruže podršku našim momcima, ali i fudbalerima “Partizana” – reko je Stojan Janjetović, član sturčnog štaba “Rudara”.

O svim detaljima ovog prijateljskog usreta javnost će više detalja znati u narednim danima, poručili su iz “Rudara”.Z.J.