6.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

U NEKIM PRIJEDORSKIM KAFIĆIMA POSKUPJELI KAFA I ČAJ

Najnovije vijesti

Vlasnici kafića u Prijedoru iznenadili su svoje goste uoči novogodišnjih praznika i to povećanjem cijena kafe, čaja i pojedinih bezalkoholnih napitaka.

Kako nezvanično saznajemo, inicijativu za povećanje cijena pokrenuli su neki od vlasnika ugostiteljskih objekata koji nisu radili prošlih 14 dana, jer su ih zatvorili inspektori Poreske uprave RS zbog neizdavanja fiskalnih računa.

Toj inicijativi pridružilo se još nekoliko kafića u centru grada. Tako je kafa sa 1,20 KM poskupjela na 1,50. Ista korekcija je napravljena i kod cijene čaja koji je omiljeni topli napitak u zimskim mesecima.

Nes kafa, vanilija i čokolada bila je 2,00 KM, sada je 2,50 KM. Limunada i cijeđena narandža je poskupjela takođe za pola marke i sada je 3 KM.

U korist, ovom potezu vlasnika ugostiteljskih objekata ide činjenica da se cijena kafe nije mijenjala desetak godina. Kako saznajemo od konobara, gosti su iznenađeni i smatraju da su cijene previsoke.

Sa druge strane, pojedini Prijedorčani, tvrde da je ovo logičan potez lokala, pogotovo onih koji moraju platiti novčanu kaznu zbog neizdavanja fiskalnih računa i imaju gubitak zbog dana kada su zbog kazne bili zatvoreni.

Konobari očekuju da ove kazne neće ići preko njihovih leđa i da će dobiti puni iznos plate. Vlasnici objekata koji nisu poskupjeli pića kao i konkurencija, razmišljaju da to ipak učine u narednom periodu.

Zanimljivo je da još uvijek ima kafića u užem dijelu grada Prijedora, gde su kafa i čaj 1 KM. To su mjesta koja najčešće posjećuju srednjoškolci.

U svakom slučaju, u narednom periodu Prijedorčani će morati dobro otvoriti oči kada biraju pića na cjenovnicima kafića ili ipak odlučiti se za ona mesta sa jeftinijim napicima, jer zbog brojnih poskupljenja od Nove Godine, u plitkim džepovima biće dosta praznog prostora.

EuroBlic

foto: Giga