Korona virus i dalje nastavlja da se širi svetom, a oboljelo je više od 1,7 miliona ljudi. Najveći broj oboljelih je u SAD, dok broj zaraženih i umrlih polako opada u najvećim žarištima u Evropi, Italiji i Španiji.

Prvi put od izbijanja epidemije korona virusa, krajem februara, u Njemačkoj je zabilježeno više izliječenih osoba od obolelih, prenosi Telegraf.

Prema podacima Robert Koh Instituta za zarazne bolesti (RKI) u nedjelju ujutro broj pozitivno testiranih na korona virus dostigao je 120.479.

Od tog broja, 60.200 vodi se kao izliječeni.

Od virusa, prema RKI, umrlo je do sada 2.673 osobe u Njmačkoj.

U Albaniji je u protekla 24 sata potvrđeno 13 novih slučajeva korona virusa, čime je ukupan broj porastao na 446, saopštile su danas zdravstvene vlasti.

U tom periodu nje bilo novih smrtnih slučajeva, a u toj zemlji su do sada preminule 23 osobe.

– U posljednja 24 sata u RH imamo 65 novih bolesnika. Učinjeno je 690 testiranja u zadnja 24. Od juče imamo dva preminula bolesnika u Zaraznoj bolnici u Zagrebu, muškog i ženskog pola, ukupno je sada 23 mrtvih. Imamo i dvoje novih na respiratoru. Hospitalizovanih je 10 više u odnosu na juče. Oporavljenih je ukupno 373 na području RH – rekao je minstar zdravlja Vili Beroš.

Brojevi inficiranih i umrlih u Austriji su i dalje stabilni, a za nakon Uskrsa najavljeno je povećanje testiranje, prije svega u staračkim domovima.

Od izbijanja epidemije korona virusa, u Austriji je pozitivno testirano 13.945 osoba i preminulo 350 zaraženih.

Broj inficiranih porastao je u protekla 24 sata za dva odsto, a umrlih za 5,6 procenata.

Dnevni broj smrtnih slučajeva od korona virusa u Španiji porastao je u nedjelju na 619. Ukupan broj oboljelih je 166.019, što je za 5.167 više nego u subotu, dok je preminulo 16.972 ljudi.

Broj umrlih od korona virusa u Sloveniji dostigao je 53, jer su u subotu preminula još tri pacijenta sa COVID-19.

Najnoviji podaci vlade pokazuju da je broj potvrđenih infekcija porastao za 17, na 1.205, prenosi agencija STA.

Broj registrovanih slučajeva Covid-19 u Mađarskoj je povećan na 1.410, dok je u jednom danu umrlo 14 pacijenata, objavljeno je jutros na vladinom sajtu koronavirus.gov.hu.

Kako je navedeno, ukupno je od COVID-19 preminulo 99 ljudi, a oporavilo se njih 118. Trenutno su 15.333 osobe u kućnom karantinu.

Broj novih slučajeva korona virusa u Rusiji tokom proteklog dana povećao se za 2.186 – na 15.770, saopšteno je danas u Moskvi.

Od korona virusa se oporavila 1.291 osoba, a 130 osoba je umrlo, prenosi TAS S.

Osobama koja od danas budu dolazila u Sloveniju biće određen karantin u trajanju od sedam umjesto dosadašnjih 14 dana.

Ova ograničenja neće vrijediti za prekogranične radnike, prevoz tereta i za tranzitne putnike koji će u istom danu napuštati prostor Slovenije, objavila je slovenačka agencija STA.

Stranim državljanima koji pri prelazu granice priznaju da su zaraženi ili da imaju izražene simptome bolesti neće biti dopušten ulaz u Sloveniju, dok će se slovenački državljani u tom slučaju morati ljekaru ili zatražiti hitnu medicinsku pomoć.

U laboratorijama Instituta za javno zdravlje u Crnoj Gori završene su analize 141 uzorka, među kojima su otkrivena još četiri slučaja infekcije korona virusom.

U Crnoj Gori je do sada registrovano 267 zaraženih korona virusom.

Vjernici u mnogim zemljama još ne znaju da li će Uskrs obilježiti u hramovima, a u nekim zemljama to pitanje je, kao i u Grčkoj, već riješeno – negdje zabranama, a negde apelima da se i za najradosniji praznik obeleži u kući zbog pandemije korona virusa.

Broj zaraženih korona virusom u Severnoj Makedoniji dostigao je 760, pošto je registrovano još 49 slučajeva.

Od novih pacijenata, 13 je registrovano u Skoplju, 14 u Kumanovu, osam u Prilepu, po šest u Štipu i Velesu i po jedan u Gostivaru i Kočanima, prenosi agencija MIA.

Do sada su od korona virusa preminule 34 osobe, a testirano je ukupno 7.653 osoba.

U Panami je ukupan broj zaraženih dostigao 3.234, a preminulo je 79 osoba. U Meksiku je ukupan broj zaraženih 4.219, dok je broj žrtava 273. U Gvatemali zabeležena su 153 slučaja korona virusa, 3 osobe preminule.

Srpskainfo

PrethodniNe jenjavaju požari u istočnoj Hercegovini, najteže stanje u Ljubinju
SlijedećiU Srbiji UMRLO JOŠ ŠEST LJUDI, POTVRĐENO NOVIH 250 SLUČAJEVA