17.8 C
Prijedor
Utorak, 21 Marta, 2023

U OBLASTI ZLOUPOTREBE NARKOTIKA 47 KRIVIČNIH DJELA

Najnovije vijesti

Centar javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor u ovoj godini zabilježio je 47 krvičnih djela i 24 prekršaja iz oblasti zloupotrebe narkotika.“Oduzeto je 2.230 grama marihuane, 167 grama heroina, 105 stabljika marihuane, tri grama sjemenki marihuane, 36 sjemenki marihuane, 38 grama hašiša, 11 tableta ekstazija i 12 tableta koje spadaju u ostale droge”, podaci su ovog centra.

Policijski službenici CJB Prijedor u ovoj godini u okviru preventivnih akcija sprečavanja zloupotrebe i krijumčarenja droga učestvovali su u dvije republičke kampanje, a u okviru plana edukativnih aktivnosti u više osnovnih i srednjih škola na području Prijedora tematizovali su sprečavanje maloljetničke delinkvencije i štetnost upotrebe narkotika.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga, CJB Prijedor organizovao je podjelu letaka i promotivnog materijala pod nazivom “Ne dozvoli da ti pomute razum”.

Cilj je upoznavanje građana o načinima zloupotreba droga, kao i načinima krijumčarenja, te svim negativnim posljedicama koje nastaju upotrebom ovih supstanci.

U okviru Međunarodnog mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti, policijski službenici CJB Prijedor su podjelom letaka pod nazivom “Zavisnik” sa informacijama o vrstama opojnih droga, načinima njihovog konzumiranja i štetnosti njihove upotrebe, javnosti bliže predočili sve moguće oblike i uticaje ove negativne pojave.

“Na ovaj način CJB Prijedor uspješno je realizovao aktivnosti iz Akcionog plana za realizaciju nadzora nad opojnim drogama i suzbijanja zloupotrebe opojnih droga u Republici Srpskoj”, rečeno je Srni u CJB Prijedor.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!