Osnovna škola “Petar Kočić”, Područno odjeljenje Gornji Orlovci, već tradicionalno, petu godinu zaredom, 13. oktobra obilježavaju Međunarodni dan žena na selu. Tim povodom, u ovoj područnoj školi biće  održan  program pod nazivom „Tebi na dar”, sa početkom u 11,00 časova.

Članovi dramske, ritmičke, muzičke i recitatorske sekcije pokazali su da velika snaga leži u seoskom stvaralaštvu žena. U prostoru Škole mogu se vidjeti đački radovi vezani za život, rad i znanje seoske žene. Biće priređeno i druženje poslije priredbe, u kojem će svi zajedno uživati u plodovima zemlje i vrijednih ruku seoskih mama, baka i učiteljica, najavljuju u ovoj obrazovnoj ustanovi. Ideja o organizovanju 15. oktobra kao Međunarodnog dana žena na selu pokrenuta je na konferenciji UN posvećenoj ženama, u Pekingu 1995. godine. Tada je dogovoreno da se ovaj datum posveti svim seoskim ženama u svijetu kao i njihovim problemima.

U ovoj prijedorskoj školi podsjećaju da će 17. oktobra u 18,00 časova, tradicionalno obilježiti Dan škole, u prijedorskom pozorištu, prigodnim programom pod nazivom “Naše ime, Kočić Petrašine”. Dio programa će, kao i svake godine, biti posvećen velikom književniku Petru Kočiću, čije ime ova prijedorska škola sa ponosom nosi. Nakon programa biće upriličen koktel za goste, penzionere i radnike Škole, rekla je direktor Gorana Bosančić.

K.V.

foto: Arhiva

PrethodniAKTIV ŽENA DNS-a: OKRUGLI STO O PRAVIMA POTROŠAČA (VIDEO)
SlijedećiPRIJEDOR DOMAĆIN RUDARSKOG KONGRESA “BALKANMAJN” (FOTO i VIDEO)