20.8 C
Prijedor
Subota, 23 Septembra, 2023

U PONEDJELJAK POČINJE “PROLJETNO UREĐENJE GRADA”

Najnovije vijesti

Grad Prijedor, i ove godine, u cilju ljepšeg izgleda grada organizuje akciju „Proljetno uređenje grada“.  Akcija obuhvata čišćenje grada, uređenje zelenih površina oko škola, poslovnih objekata, stambenih zgrada, ulica, trotoara, obala i korita rijeka i drugih neuređenih površina na području Prijedora.  Grad Prijedor će, u sklopu ove akcije, organizovati besplatan odvoz prikupljenog otpada u akcijama kao i odvoz kabastog otpada, a prema utvrđenom rasporedu Komunalnog preduzeća.

Takođe, Gradska uprava će obezbijediti određen broj sadnica cvijeća i ukrasnog grmlja, klupa i korpi, za uređenje porstora oko škola i mjesnih zajednica. Pozivaju se građani, mjesne zajednice, vlasnici poslovnih prostora, škole, omladinske organizacije, NVO, zajednice etažnih vlasnika i dr. da daju svoj doprinos očuvanju, zaštiti i unapređenju životne sredine, odnosno da daju svoj doprinos ljepšem izgledu grada.

Akcija počinje u ponedjeljak, 1.aprila i trajaće do kraja mjeseca. Za finansiranje akrivnosti u okviru “Proljetnog uređenja grada” namijenjeno je oko19.000 KM.

 

KV