Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković ugostio je danas delegaciju privrednika iz Turske na čijem je čelu bio počasni generalni konzul BiH u Izmiru Kemal Bajsak.

Đaković je novinarima nakon prijema izjavio da je ovo bila još jedna prilika da se potvrdi prijateljstvo grada Prijedora i turskog grada Manise, čijem je bratimljenju pomogao upravo Bajsak.

“Teme razgovora bile su kulturna, sportska saradnja, ali i započeti razgovori o potencijalnoj privrednoj saradnji gdje bismo između naša dva grada, ali i sa Izmirom, uspostavili i ekonomske odnose i saradnju između privrednika”, rekao je Đaković.

Počasni konzul Kemal Bajsak, privrednik porijeklom iz LJubinja koji kao pripadnik četvrte generacije njegove porodice živi u Turskoj, izjavio je novinarima da je u posjeti BiH, pa i Prijedoru bila jedna velika privredna delegacija koja se upoznala o ovdašnjim ekonomskim prilikama.

“Ovdje smo da napravimo korak dalje u dosadašnjoj saradnji Prijedora i Manise i da se članovi delegacije upoznaju o mogućnostima grada Prijedora i da ih mogu što bolje predstaviti kada se vrate u Tursku, a sve s ciljem investiranja u ovdašnju privredu”, rekao je Bajsak.

U posjeti Prijedoru danas je bila delegacija od pedesetak privrednika i članova Federacije udruženja kulture BiH u Turskoj.

izvor: Srna

foto: Giga

PrethodniSASTANAK ĐAKOVIĆ – SALKIĆ: ODRŽATI POVOLJNU KLIMU ZA ULAGANJA DIJASPORE
SlijedećiNOŠNJE SVJEDOČE O SLIČNOSTI, A NE O RAZLIKAMA TRI NARODA