Četvrtak, 25. Aprila 2024.
11.8 C
Prijedor

U POTRAZI I SPECIJALIZOVANA EKIPA REPUBLIČKE UPRAVE

NAJNOVIJE VIJESTI

U Prijedor je danas stigla ekipa Republičke uprave civilne zaštite koja će učestvovati u daljoj potrazi za maloljetnom djevojkom čiji su inicijali D.DŽ, koja je nestala u rijeci Sani.
Ekipa je stigla na zahtjev gradonačelnika Prijedora za stručno-tehničku pomoć u traženju maloljetne osobe koja se utopila u rijeci Sani 5. marta, a na osnovu saglasnosti Vlade Republike Srpske.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković zahvalio je ovoj ekipi, koja je na čelu sa direktorom Milom Međedom bila na kratkom prijemu kod gradonačelnika i koja se u kratkom roku odazvala na ovaj poziv za pomoć u potrazi.

“U ovom trenutku najvažnije je da ovaj tragičan slučaj dobije epilog, odnosno da se za roditelje završi agonija”, izjavio je Đaković.
Teren će pretraživati specijalizovana jedinica Republička uprava civilne zaštite za zaštitu i spasavanje na vodi i pod vodom.

Od jutros su zbog nešto povoljnije hidrološke situacije na vodi i pripadnici Teritorijalne vatogasne jedinice Prijedor i članovi Ronilačkog kluba “Sana” iz Prijedora, ali potraga još ne daje rezultate.

izvor: Srna