-1.2 C
Prijedor
Subota, 9 Decembra, 2023

U PRIJEDORU 6.880 UČENIKA SJELO U ŠKOLSKE KLUPE

Najnovije vijesti

U osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj danas je počela nova školska godina. Na području Prijedora nastavu pohađa 4.680 osnovaca i 2.200 srednjoškolaca.

Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Prijedor, Zdravko Budimir je naveo da se nastava odvija po planu i programu, te da je ove godine 558 upisanih prvačića.

”Sve su pripreme izvršene na vrijeme, sve je spremno za početak školske godine i ovom prilikom želim srećan početak školske godine svim đacima i zaposlenima”, dodao je Budimir.

U prve razrede srednje škole krenulo je 540 učenika. Od ove godine u obrazovne ustanove uveden je i školski policajac.

”Sve škole su upisale planirani broj odjeljenja s tim što je Poljoprovredno-prehrambena škola upisala nešto manji broj učenika od onoga što je planirano. Jutros je policija obilazila sve srednje škole, a na osnovu toga mi ćemo tu imati poboljšanju saradnju sa policijom, jer su oni naš veliki oslonac i velika pomoć kako bi bezbjednost naših učenika bila na što višem nivou”, naglasila je Dražena Mršić, predsjednik Aktiva direktora srednjih škola.

Ministar prosvjete i kulture Željka Stojičić, danas u 13:00 časova posjetiće Poljoprivredno-prehrambenu školu u Prijedoru, povodom početka nove školske godine.

V.N.