U PRIJEDORU BEZ NOVOOBOLJELIH, TOKOM VIKENDA TROJE PREMINULIH (video)

U protekla 24 časa, u Prijedoru nije bilo novooboljelih od virusa korona, ali ovaj pozitivan bilans narušava crna vikend-statistika prema kojoj je troje Prijedorčana preminulo od posljedica kovida-19, dok su četiri lica bila pozitivna.

– Sve četiri osobe pozitivne na virus korona su zdravstveni radnici i pacijenti prijedorske bolnice. Ukupno su 24 lica pozitivna na virus korona, 17 se oporavilo dok je, nažalost, 11 Prijedorčana dosad preminulo. Pod zdravstvenim nadzorom je 68 lica, a njih 1.846 je izašlo iz nadzora – rekao je komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Milenko Đaković.

Jutrošnji rezultati testova na kovid-19 bili su negativni na sve testirane zdravstvene radnike prijedorske bolnice i Doma zdravlja te pacijente. Na Kovid-odjeljenju u Prijedoru trenutno se nalazi 16 pacijenata pozitivnih na korona virus, od kojih je 12 iz Prijedora, dva iz Kozarske Dubice te po jedno lice iz Kostajnice i Novog Grada. Svi su stabilnog zdravstvenog stanja, rekao je Đaković. U izolaciji trenutno nema pacijenata. Inspekcija vrši redovne kontrole prehrambenih proizvoda, a iz Republičkog crvenog krsta, u Prijedor je dostavljeno 100 litara dezinfekcionog sredstva za potrebe Bolnice “Doktor Mladen Stojanović”. Na snazi su i dalje mjere nošenja zaštitnih maski i držanja fizičkog odstojanja od dva metra.

D. S.

You must be logged in to post a comment Login

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!