U PRIJEDORU BEZ NOVOZARAŽENIH (video)

U posljednjih 48 sati u Prijedoru nije zabilježen ni jedan novi slučaj oboljenja od korona virusa, saopšteno je nakon 55. sjednice Štaba za vanredne situacije. Komandant Štaba Milenko Đaković podsjetio je da su u Prijedoru trenutno 22 lica pozitivna na virus, 19 ih se oporavilo, a jedanaest preminulo. Prema posljednjim podacima, 49 lica je pod zdravstvenim nadzorom, 1.868 je izašlo iz nadzora, dok se na Kovid-odjeljenju prijedorske bolnice nalazi 15 pozitivnih pacijenata.

– Dvanaest ih je iz Prijedora, a po jedno iz Kozarske Dubice, Kostajnice i Novog Grada. Svi pacijenti su stabilnog zdravstvenog stanja. U bolnici se nalaze još dva pacijenta u izolaciji, za koje se očekuju rezultati testiranja.  Kada su u pitanju kontrolni organi, u protekla dva dana sankcionisano je 19 lica zbog nenošenja zaštitnih maski – rekao je Đaković.

On je dodao da je situacija na tržištu stabilna, a dezinfekcija javnih površina vrši se u kontinuitetu.

– Ovih dana obaviće se dezinfekcija javnih površina, onog trenutka kada se osuše putevi i trotoari – kazao je Đaković istakavši da svi pokazatelji govore o potencijalnom smirivanju epidemije, ali da i dalje treba biti oprezan i poštovati sve mjere, jer je virus još uvijek prisutan.

P. Š.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!