U Prijedoru su zabilježena dva nova slučaja zaraze virusom korona, saopšteno je iz Gradskog štaba za vanredne situacije. Riječ je o medicinskoj sestri zaposlenoj u Univerzitetsko-kliničkom centru RS u Banjaluci, te vozaču Hitne pomoći koji radi u Oštroj Luci.

– Oba lica su dobrog zdravstvenog stanja i sutra će biti prebačeni u Studentski centar “Nikola Tesla” u Banjaluci. Svi kontakti ove dvije osоbe su u izolaciji i vrši se njihovo testiranje – rekao je komandant Štaba Milenko Đaković.

Pod zdravstvenim nadzorom u Prijеdoru se nalazi 85 lica, od toga  je 65 u kućnoj izolaciji, dok je 20 lica u karantinu. U Bolnici “Dr Mladen Stojanović” nalazi se šest lica zaraženih virusom korona, od toga jedno iz Prijedora i pet iz Oštre Luke.

Stanje se jeste zakomplikovalo, ali Štab prati situaciju, svi zaduženi na terenu rade, a Higijensko-epidemiološka služba brzo prikuplja podatke o kontaktima sa zaraženima.

– Ponovo pozivam građane da se pridržavaju propisanih mjera, jer su one izuzetno važne. Dok se ne isprovjeravaju svi kontakti, u kakvom su zdravstvenom stanju, objektivno je prisustvo virusa među nama. Zaštitne maske i mjere odstojanja su neophodne kako bi spriječili dalje širenje virusa na području grada – poručio je Đaković.

Na novinarsko pitanje da li je tačno da je Milici Marjanović, v. d. direktora Doma zdravlja u Prijedoru, zabranjeno prisustvo sastancima Štaba, Đaković je odgovorio da je do njega došla sudska presuda u kojoj stoji da nije važeća odluka o imenovanju Marjanovićeve na mjesto direktora, te da kao legalista može samo da prestane kontaktirati sa osobom koja po zakonu više nije na tom mjestu.

– Sud je poništio razrješenje starog direktora i od tada ne važe sve odluke koje su posljedica tog razrješenja. U situaciji sam da zbog virusa korona moram funkcionisati sa svim institucijama, a na čelu dvije ustanove imam lica koja, prema presudama, nisu legalno na svom radnom mjestu. Upozoren sam iz svoje pravne službe da sadašnje imenovanje jednostavno nema legalitet – naveo je Đaković.

Iz Štaba je saopšteno da se nastavljaju aktivnosti na dezinfekciji grada, a na redu su stambene zgrade. Juče su dezinfikovane javne površine u Oštroj Luci.  Takođe, saopšteno je da su u protekla 24 časa dva lica prekršila zabranu kretanja na području Prijedora.

Z. J.

PrethodniVOLONTERI CK POMAŽU STARIJIMA I LICIMA U KARANTINU (video)
SlijedećiCENTAR “SUNCE”: NA VRIJEME REAGOVALI KAKO BI ZAŠTITILI UČENIKE (video)

2 COMMENTS

  1. Bravo Đakoviću, jednom i vi da budete muško zbog v. d. direktorice Doma zdravlja. Gospodine Đakoviću sada ste ispali heroj, jer ste pokazali onim budalama koji su kupili diplome od banana trgovca da ne nogu uzimati vlast kako im se hoće. Predlažem vam gospodine Đakoviću, da osnujete građansku stranku od vrednih građana Prijedora i osvojite ovaj Grad- Sve budale izbacite iz Skupštine neka se idu obrijati i ošičati jer smrde u sali Skupštine. Neka u vašoj novoj gradskoj stranci svi budu lepo obučeni sa kravatama i manirima iz stare Kraljevine Jugoslavije.