U PRIJEDORU DVA NOVOZARAŽENA LICA (video)

U Prijedoru su u protekla 24 časa potvrđena dva nova slučaja zaraze virusom korona, saopšteno je iz gradskog Štaba za vanredne situacije. Riječ je o dva starija muškarca. Jednom od njih supruga je ranije bila zaražena virusom korona,  a svi kontakti su izolaciji, rekao je komandant Štaba Milenko Đaković.

– U Prijedoru su trenutno pozitivna 24 lica, 19 se oporavilo, dok je 11  nažalost preminulo. Pod zdravstvenim nadzorom su 44 lica, dok su 1.874 lica izašla iz zdravstvenog nadzora  – izjavio je Đaković.

On je dodao da je u Higijensko-epidemiološkoj službi danas testirano 80 studenata koji  će boraviti u Studentskom domu “Nikola Tesla”, budući da se u narednim danima očekuje rasformiranje karanitna u ovom objektu.

Što se tiče kovid odjeljenja prijedorske bolnice, tu je smješteno 16 lica, od čega 13 iz Prijedora, i po jedno iz Kostajnice, Kozarske Dubice i Novog Grada. Svi oni stabilnog su zdravstvebnog stanja. Jedno lice je u izolaciji i čekaju se rezultati testa

U posljednja 24. časa osam lica sankiconisnao je zbog nenošenja maske, saošteno je iz Štaba.

Đaković je veliku zahvalanost uputio vlasniku Hotela Prijedor, koji je zatražio samo da grad sanira troškove komunalija u vremenu dok je hotel korišten kao karantin, i nije zahtijevao nikakvu drugu naknadu.

Z.J.

You must be logged in to post a comment Login

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!