11.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

U PRIJEDORU JEDNA NOVOZARAŽENA OSOBA

Najnovije vijesti

U protekla 24 časa, u Prijedoru je jedna novooboljela osoba od virusa korona. Riječ je o starijoj ženi, koja se liječi na Odjelu za onkologiju u Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske, potvrdio je Milenko Đaković, komandant Štaba za vanredne situacije.

– Trenutno imamo 13 oboljelih od virusa korona, petoro je izliječenih, a tri osobe su, nažalost, preminule. Ova novooboljela osaba nije imala kontakata izvan bolnice – objasnio je Đaković i dodao da je u prijedorskoj COVID bolnici pet osoba.

– Njih troje je testirano i prvi test je pokazao da su negativni, ali moraju uraditi još jedan test. Ukoliko i on bude negativan, oni će se smatrati izliječenima. Imamo te dvije osobe sa upalom pluća i imamo jedno lice u izolaciji, koje je testirano i pokazalo se da je negativno – istatako je Đaković, koji je ovom prilikom svima koji slave Đurđevdan čestitao krsnu slavu.

Pod zdravstvenim nadzorom je 137 osoba. Njih 88 je u kućnoj izolaciji, a 49 u karantinu. U protekla 24 časa sankcionisano je 16 građana zbog nenošenja maske i rukavica.

B.D.