U Prijedoru nema novozaraženih virusom korona. Zabrinjavajuće je to što se povećava broj oboljelih u susjednoj Oštroj Luci.

– Tu se otvara jedan ili dva klastera i zabilježen je priličan broj kontakata. U našoj bolnici su tri lica koja su oboljela, ali su lakše kliničke slike. Jedno je iz Prijedora, a dvoje iz Oštre Luke. Pored njih, u bolnici je još jedno starije lice, koje ima težu kliničku sliku, ali još nije testirano – rekao je Milenko Đaković, komandant gradskog Štaba za vanredne situacije.

Kako bi se spriječilo širenje virusa, Grad Prijedor će pomoći ovoj lokalnoj zajednici, kako u dezinfekciji tako i u medicinskoj opremi.

– Pomoći ćemo im svim sredstvima sa kojima raspolažemo. Oni nisu spremni i ne mogu se sami boriti, tako da ćemo im pomoći u dezinfekciji, ali i u maskama i rukavicama, a na raspolaganju im je i naš Dom zdravlja, kao i bolnica – dodao je Đaković.

On kaže da je tokom protekla 24 časa samo jedno lice prekršilo mjere zabrane kretanja. Crvenom krstu stigla je donacija od 1.400 zaštitnih maski, namijenjenih za penzionere.

B.D.

PrethodniToplana: KORONA NARUŠILA USPJEŠNU SEZONU (video)
SlijedećiGODIŠNJI POMEN SLAĐENKU TUBINU, POLICAJCU UBIJENOM NA ZADATKU