Gradski štab za vanredne situacije saopštio je danas da u Prijedoru nema novozaraženih virusom korona, 157 lica je pod zdravstvenim nadzorom, dok je njih 942 izašlo iz nadzora. U karantinu se nalazi 67 lica, a jedno lice je i dalje na liječenju u prijedorskoj bolnici.

Komandant Štaba, Milenko Đaković apelovao je na lica starija od 65 godina, da se u vremenu kad im je dozvoljeno kretanje pridržavaju preporučenih mjera.  – Naši penzioneri su odgovorni ljudi i zato još jednom apelujem da drže distancu od dva metra, te da ne ulaze u velike gužve, kakve su prethodno uočene. Pored maski i rukavica važna je i distanca od drugih osoba, kako se virus ne bi mogao širiti – poručio je Đaković.

Tokom vikenda u Prijedoru je sankcionisano devet lica koja nisu poštovala propise o ograničavanju kretanja, dok je dvoje lica pokušalo da se kreće u drugu lokalnu zajednicu u vremenu kad to nije dozvoljeno.

Đaković je pozvao građane i da se suzdrže od paljenja vatre na otvorenom. – Naši vatrogasci su već imali više intervencija u selima. Mi smo u ovom periodu zabranili paljenje vatre i molim ljude da dobro razmisle o svojim postupcima, kako ne bi bili sankcionisani – rekao je Đaković.

Na žiro-račun bolnice “Dr Mladen Stojanović” za nabavku medicinske opreme uplaćeno je 194.056 KM, a održana je i prva sjednica Odbora za kupovinu i raspodjelu sredstava. Prijedorska bolnica dobila je i donaciju iz Srbije u vidu respiratora i zaštitne opreme za osoblje.

Tokom vikenda izvršena je dezinfekcija javnih površina, ustanova i stambenih zgrada. Dezinfikovani su i kontejneri za otpad. Đaković se naročito zahvalio svima koji učestvuju u dezinfekciji grada, kao i Narodnoj kuhinji “Optimisti”, koja priprema hranu za osobe koje se nalaze u karantinu.

Z.J.

PrethodniPROBLEMI U LOKALNIM ZAJEDNICAMA RJEŠAVAJU SE NA TERENU
SlijedećiPROLJETNO UREĐENJE GRADA – odvoz kabastog otpada (video)