U Prijedoru nema potvrđenih slučajeva korona virusa, rečeno je nakon sjednice Štaba za vanredne situacije. Pod nadzorom je 31 osoba koja je u Prijedor došla iz zemalja gdje je potvrđen virus korona. Na snazi su i sve preventivne mjere koje je juče u cilju suzbijanja bolesti usvojila Vlada Republike Srpske.-  Štab za vanredne situacije će u punom kapacitetu pratiti situaciju, za slučaj da se dese vanredne okolnosti u bilo koje doba dana ili noći ćemo se okupiti i zajedničke stavove iznijeti javnosti – rekao je danas nakon sjednice Štaba Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedor i komandant Štaba za vanredne situacije.

Doktor Milica Otković, specijalista epidemiolog i načelnik Higijensko –epidemiološke službe Doma zdravlja, rekla je da je s današnjim datumom u gradu Prijedoru pod zdravstvenim nadzorom 31 osoba, 18 muškaraca i 13 žena. Niko od njih nema simptome respiratornih infekcija. U Prijedor su došli iz Italije, Njemačke i Austrije.

Svi kontakti, koji su takođe pod zdravstvenim nadzorom su bez simptoma, data im je preporuka da ostanu u svojim kućama – rekla je dr Otković i naglasila da mjesta panici nema. Do daljnjeg će biti obustavljeni i sistemtski pregledi djece za upis u prvi razred osnovne škole s tim da će roditelji biti naknadno obaviješteni o novom terminu pregleda. Pacijentima je takođe preporučeno da ne dolaze na rutinske ljekarske preglede u Dom zdravlja, odnosno da smanje dolaske u ovu zdravstvenu ustanovu ukoliko to nije neophodno.

 O svim novim informacijama od značaja za prevenciju širenja infekcija novim korona virusom građani će biti obaviješteni putem medija.

M.Z.  

PrethodniCIJENE GORIVA U PRIJEDORU U BLAGOM PADU, ALI I DALJE RAZLIČITE (video)
SlijedećiSOVILJ: NEODGOVORNO PONAŠANJE JEDNOG NARODNOG POSLANIKA (video)