U Prijedoru nisu zabilježene veće štete usljed zemljotresa koji se juče osjetio i na ovom području. Oštećeno je nekoliko starih i dotrajalih objekata.

– Ustanovili smo da nema većih šteta u našem gradu. Ono što je najbitnije je da nema žrtava niti povrijeđenih. Odlučili smo da djeca danas idu u vrtić, ali da ne spavaju u vrtiću i da sva vrata budu otključana, u slučaju neželjenih događaja. Takođe, preporučili smo roditeljima da ne dovode djecu u vrtić ako ne moraju – istakao je gradonačelnik Dalibor Pavlović.

Zbog pojave mutnoće, voda i dalje nije za piće u naseljima Hambarine, Rizvanovići, Bišćani, Jugovci, dijelu Volara, Cikote, Ljeskare, Gornja i Donja Ljubija, Dubočaj, Raškovac, Puharska, Čejreci, Gašića naselje, Čirkin Polje, gornji dio Ulice 25. maja, Aerodromsko naselje, Ljubičići i krak vodosnabdijevanja prema Kozarcu: Gornji Orlovci, Janjića Pumpa, Kozaruša, Kozarac, Trnopolje, Petrov Gaj, Kamičani. U “Vodovodu” kažu da će i danas slati uzorke na ispitivanje, ali mještanima ovih dijelova grada ipak preporučuju da vodu prokuhavaju.

– Nije svaki objekat ugrožen. Na primjer u Gašića naselju smo imali situaciju da jedna kuća ima izraženu mutnoću, a dvije kuće pored nje nemaju mutnoću. Mi smo dobili saznanja da to nije nepoznata stvar, nakon zemljotresa i da je moguće da dođe do mutnoće vode, degradacije kvaliteta, a čak i da se smanji kapacitet vodosnabdijevanja – pojašnjava Vlado Reljić, direktor ovog preduzeća.

Oni koji imaju bilo kakva oštećenja na stambenim i drugim objektima, mogu se javiti na broj telefona 121. Takođe, na sajtu Grada Prijedora dostupne su informacije o tome šta treba preduzeti u slučaju zemljotresa.

B.D.