Mjere Štaba za prevenciju virusa korona na području Prijedora intenzivno kontrolišu gradska inspekcija i komunalna policija. – Sve se nastavlja u kontinuitetu s ciljem da se u Prijedoru izbjegne virus korona i naglašavam da su sve mjere koje su juče rađene i u toku noći, a i one koje će biti nastavljene, rade kao preventiva da bi smo se kao zajednica ogradili od zaraze virusom korona – rekao je danas nakon održane sjednice Štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Prijedora i komandant Štaba, Milenko Đaković.

Zajednice etažnih vlasnika po izosan i ostala sredstva za dezinfekciju mogu doći u Dom zdravlja. Preporuka je da budu oprezni i da ne pretjeruju u količinama izosana kako ne bi došli do neželjenih posljedica. – Ipak pazite, izosan je štetan i nemojte pretjerati, kako ne bi došlo do trovanja i neželjenih posljedica – naglasila je dr Milica Otković, načelnik Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Prijedor.

Ona je dodala da je pod nadzorom 195 osoba, da je 14 lica prošlo potreban nadzor, a tri lica su i dalje u kućnoj izolaciji. Do danas nema potvrđenih slučajeva zaraze virusom korona, naglasila je Otković i dodala da se smanjio i broj oboljenja sličnih gripu i broj akutnih respiratonih infekcija.

Đaković je naglasio da po njegovim informacijama u Prijedoru nema nestašica, osim kad je riječ o zaštinim maskama čija je godišnja zaliha razgrabljena u prva dva dana u apotekama. – Naručene su i uskoro ih očekujemo – rekao je Đaković.

M.Z.

PrethodniOGRANIČAVANJE MARŽI NA OSNOVNE ŽIVOTNE NAMIRNICE I ZAŠTITNU OPREMU
SlijedećiNAJNOVIJI ZAKLJUČCI ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE