Od virusa korona preminula je žena (65) iz Prijedora. Riječ je o Prijedorčanki iz naselja Čirkin Polje, koja se liječila na Klinici za infektologiju u Banjaluci. Virus korona u Prijedoru u protekla 24 časa potvrđen je kod još troje lica. Zaražena je medicinska sestra iz Prijedora, koja je zaposlena u UKC-u u Banjoj Luci, djevojka koja je povezana sa oboljelim iz klastera u Oštroj Luci i medicinski tehničar iz Doma zdravlja u Oštroj Luci.

Definitivno možemo konstatovati da u Republici Srpskoj imamo novo žarište, a to je područje Oštre Luke, konstatovao je danas Milenko Đaković, komandant Štaba za vanredne situacije grada Prijedora. Na tom području povećava se broj zaraženih, a nekoliko lica iz Prijedora je povezano sa klasterom sa tog područja.

– I u ovoj opštini je zaraženo još jedno lice. Riječ je o starijem muškarcu koji je bio u COVID bolnici i koji je zbog težeg stanja prebačen na Kliniku za infektivne bolesti UKC-a u Banja Luku, gdje je testiranjem juče pokazano da je i on zaražen. Važno je istaći da su sve osobe koje su bile u kontaktu sa novozaraženim osobama u izolaciji i biće testirane. Ostala testirana lica su negativna – rekao je Đaković.

S obzirom na novonastalu situaciju koja prijeti daljem širenju virusa korona na području Prijedora, Đaković je apelovao na građane da se pridržavaju svih propisanih mjera. Naročito se to odnosi na nošenje zaštitnih maski i rukavica, fizičku distancu od dva metra i izbjegavanje okupljanja u većim grupama.

U Prijedoru je sada zaraženo osmoro lica. Pod zdravstvenim nadzorom je 95 lica, u kućnoj izolaciji je 63 lica, a 32 u karantinu. Iz zdravstvenog nadzora je izašlo 1.233 lica. U ovom gradu juče je šest lica prekršilo zabranu kretanja.

M.Šodić

PrethodniZABRANU KRETANJA PREKRŠILE 54 OSOBE
SlijedećiIzgorio krov na kući