Srijeda, 24. Aprila 2024.
7.8 C
Prijedor

U PRIJEDORU REGISTROVANO 86.125 GLASAČA

NAJNOVIJE VIJESTI

Gradska izborna komisija Prijedor je u pripremi i organizaciji lokalnih izbora, zakazanih za 2. oktobar, odradila najveći dio zacrtanih programskih aktivnosti i već sada je, kako ističu, spremna za predstojeće izbore na kojim će se birati gradonačelnik Prijedora i  odbornici gradskog parlamenta.

– Već smo formirali 135 biračkih odbora, a imamo i biračko mjesto za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima i tri mobilna tima za izjašnjavanje starih i iznemoglih lica. Ukupno će glasati 86.125 glasača od kojih 445 imaju prebivalište van Prijedora, te 3.068 birača koji će se izjašnjavati putem pošte – izjavio je predsjednik Gradske izborne komiosije Željko Škondrić i dodao da 9. septembra, u skupštinskoj sali, počinje obuka predsjednika biračkih odbora.

– Što se tiče članova i zamjenika članova biračkih odbora njihova obuka će se obaviti 13. i 14. ovoga mjeseca, u sali Pozorišta, a provjera njihovog znanja 17. septembra u Osnovnoj školi “Desanka Maksimović” – rekao je Škondrić i podsjetio da će na izborima u Prijedoru, zajedno sa dva kandidata za mjesto gradonačelnika, učestvovati 23 politička subjekta.