Grad Prijedor i Fondacija “Za porodicu” danas su potpisali ugovore o podjeli takozvanih “Ponosnih kartica”, namijenjenih porodicama koje imaju troje i više djece. Vlasnici kartica imaće mogućnost da u prodavnicama, koje imaju ugovore sa Fondacijom, kupuju po znatno nižim cijenama.

Ovo je, kako kaže, Tanja Šiljegović, majka petoro djece od velikog značaja za višečlane porodice. – Zahvaljujem se gradonačelniku. Ova kartica će nam mnogo značiti – dodala je ona.

Roditelji koji ostvaruju pravo na “Ponosnu karticu” mogu se javiti u prostorije Gradske uprave, i to od sutra do 19. marta. Kartice se mogu koristiti u svim gradovima Srpske.

 – Ovom prilikom pozivam privrednike da se odazovu na naš poziv i omoguće porodicama sa troje i više djece da kupuju sa popustom, ne samo u Prijedoru, već u cijeloj Republici Srpskoj. Kartica je dizajnirana tako da važi za cijelu Republiku Srpsku, a nastojaćemo da obezbijedimo i podršku privrednika iz Srbije – rekao je Dragan Dakić, predsjednik Fondacije “Za porodicu”.

U okviru ovog projekta biće instalirana i mobilna aplikacija, odnosno web šop, koji će privrednicima i korisnicima kartica omogućiti jednostavniju komunikaciju. Troškove za to, kao i za izradu kartica snosiće Grad Prijedor.

– Želimo da dokažemo da je fokus rada Gradske uprave na porodici, na roditeljima sa troje i više djece, kao i na tome da omladina ostaje u našem gradu – istakao je Dalibor Pavlović, gradonačelnik Prijedora.

On tvrdi da pomenuti ugovor nije slučajno potpisan danas, kada se obilježava Međunarodni dan žena. Ovim su, kako ističe, željeli da na simboličan način ukažu na značaj majčinstva i porodice. Na području Prijedora je oko 400 porodica sa troje i više djece.

B.D.