12.8 C
Prijedor
Četvrtak, 28 Septembra, 2023

U PRIJEDORU SVE SPREMNO ZA REFERENDUM  

Najnovije vijesti

Glasanje na referendumu o Danu Republike Srpske, u Prijedoru će se odvijati na 129 glasačkih mjesta, koja se poklapaju sa biračkim mjestima za provođenje izbora, rekao je Željko Škondrić, predsjednik Gradske komisije za provođenje referenduma.

skondric

Gradska komisija je imenovala 129 glasačkih odbora, koji se sastoje od predsjednika, i dva člana.  Da bi građani mogli da glasaju potrebno je da pokažu identifikacioni dokument, kako bi se na licu mjesta utvrdio njihov identitet. S obzirom da su glasački spiskovi rađeni na bazi izvoda iz biračkih spiskova od prije desetak godina, u  glasačkim spiskovima predviđena je i rubrika za upisivanje potencijalnih glasača koji se ne nalaze na glasačkom spisku, za šta je takođe potrebna lična karta, ili neki drugi dokument.

Glasanje će biti omogućeno i licima iz drugih Republike Srpske,  koji se na dan referenduma zateknu u na nekom  glasačkom  jjestu u Prijedoru. Glasački odbor treba da utvrdi njihobv identitet i o tome obavijesti Gradsku komisiju za provođenje referenduma koja će  ih evidentirati i omogućiti im glasanje. Glasanje tih lica na nekom drugom glasačkom mjestu će biti onemogućeno.

Glasanje će trajati od sedam do 19 časova u nedjelju, 25. ovoga mjeseca. Za nepokretna lica obezbijeđen je mobilni glasački tim. Po zatvaranju glasačkih mjesta glasački odbori će izvršiti prebrojavanje glasačkih listića i glasački materijal dostaviti Gradskoj komisiji, koja će biti smještena u zdradi Pozorišta.

K.V.