U Prijedoru je troje novozaraženih virusom korona. Riječ je o muškarcu i ženi starije životne dobi i muškarcu srednje životne dobi, od koji su dvoje pacijenti u Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske, a jedan je najvjerovatnije imao kontakt sa zdravstvenim radnikom iz ove ustanove.

– Muškarac starije životne dobi je bio u kućnoj izolaciji. Pretpostavlja je da je bio u kontaktu sa zdravstvenim radnikom sa Univerzitetsko-kliničkog centra u Banjaluci. Žena starije dobi već leži u UKC-u, dok muškarac srednje životne dobi ima više hroničnih oboljenja i, takođe leži na UKC-u – potvrdio je komandant Štaba za vanredne situacije, Milenko Đaković.

Pod zdravstvenim nadzorom su 84 osobe, od čega je 46 u kućnoj izolaciji, a 38 u karantinu, dok je iz nadzora izašlo 1.265 osoba. U lokalnoj COVID bolnici je šest osoba pozitivnih na virus. Od toga je njih petoro iz Oštre  Luke i jedno iz Prijedora. S obzirom da je porastao broj oboljelih u Republici Srpskoj, od velikog je značaja da se pridržavamo svih propisanih mjera.

– Molim građane da se pridržavaju uputstava, da nose maske i rukavice. Znam da se na mnogim mjestima okuplja veći broj ljudi od dozvoljenog, ali još jednom molim građane da se pridržavaju svih mjera – apelovao je Đaković.

Na novinarsko pitanje da li je tačno da je nekome od pristutnih na jučerašnjoj sjednici Skupštine grada izmjerena povišena tjelesna teperatura, Đaković je potvrdio da je predsjednik parlamenta, Mirsad Duratović, imao temperatura 37.2 stepena.

– To smo saznali tek nakon Skupštine. Dakle, predsjednik Skupštine je imao povišenu temperaturu, pa je otišao na kontrolu i poslije toga je mjerena temperatura i nije je bilo. On će ostati pod kontrolom i pod zdravstvenim nadzorom, iako nema temperaturu  – dodao je Đaković.

On je podsjetio da se u Prijedoru redovno vrši dezinfekcija javnih ustanova i površina.

B.D.

PrethodniU PETAK I SUBOTU NERADNI DANI
SlijedećiODLUKA O POLICIJSKOM ČASU ZAVISIĆE OD EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE