U Pozorištu Prijedor u toku je priprema za izvođenje nove dječije predstave “Čuda se ipak događaju”, koju će mališani premijerno moći da pogledaju 24. decembra povodom predstojećih novogodišnjih praznika.
Direktor Pozorišta Zoran Baroš rekao je Srni da je riječ o predstavi po tekstu Muhidina Šarića i u režiji Željka Kasapa.

“Riječ je o provjerenom autoru, pogotovo kada su u pitanju sadržaji za djecu, tako da očekujemo zanimljivu predstavu koju ćemo ponuditi najmlađim sugrađanima”, naveo je Baroš.

On je istakao da očekuje da će do 30. decembra predstava biti izvedena najmanje 15 puta jer će biti dio programa uručivanja novogodišnjih paketića.

U predstavi, osim Željka Kasapa, igraju Zorica Jojić, Srđan Knjeginjić, Želimir Rivić i troje djece iz Dječijeg dramskog studija “Živko Desnica” – Dana Poletan, Sofija Kasap i Vasilije Pačariz.

Baroš je rekao da je otvorena i tenderska procedura za nabavku nove svjetlosne i audio-opreme za Pozorište Prijedor.

“Ako sve bude po planu, tokom januara bi i taj posao mogao biti završen, nakon čega bi i u Prijedoru mogla da se odigra premijera predstave `Sabirni centar`, koju smo radili u koprodukciji za Narodnim pozorištem Republike Srpske”, dodao je Baroš.

Srna

PrethodniKONKURS ZA PRIČU O DRUGARSTVU
SlijedećiAPIF NUDI NOVE USLUGE (VIDEO)