Za najmlađe mještane sela Rasavci, praznično veselje već je počelo. Djeda Mraz je danas, konjskom zapregom, dovezao novogodišnje paketiće za 89 mališana koje im je, potom, podijelio u društvenom domu u izgradnji u Gornjim Rasavcima.

 

Paketiće su dobila ne samo djeca koja žive u ovom selu, nego i ona kojima su roditelji porijeklom iz Rasavaca, objasnio je predsjednik Mjesnog odbora Demokratskog narodnog saveza Rasavci, Mladen Stanković. Pored aktivista DNS-a, paketiće su obezbijedili sami mještani te Rasavčani na privremenom radu u Sloveniji, Austriji i Njemačkoj. Jedan od glavnih inicijatora ove praznične akcije bio je Borislav Stanković iz Gornjih Rasavaca, koji je konstatovao da se ovdje, gotovo trideset godina, nije čula dječija pjesma i igra.

 

Međutim, i to se promijenilo pa se danas Gornji Rasavci mogu pohvaliti podmlatkom od 13 predškolaca, 22 osnovaca i sedmoro srednjoškolaca. Neki od njih danas su izveli kraći program i pjevali novogodišnje pjesmice pred publikom u društvenom domu.

Svečanoj dodjeli paketića prisustvovao je i predsjednik DNS-a, GO Prijedor, Milenko Đaković, koji je izrazio zadovoljstvo brojem mladih i djece u Rasavcima, čime se ne može pohvaliti mnogo prijedorskih sela.

 

Kako je rekao, očekuje da će i društveni dom u izgradnji u Gornjim Rasavcima biti završen u dogledno vrijeme, zajedničkim snagama mještana ovog kraja i uz pomoć Grada Prijedora. Već naredne sedmice, u Demokratskom narodnom savezu planiraju još jednu podjelu novogodišnjih paketića, ovog puta u društvenom domu u Donjim Rasavcima. Mladi DNS-a, MO Rasavci, obezbijedili su četrdesetak paketića za djecu ometenu u razvoju i u stanju socijalne potrebe.

D.S.

PrethodniPRIJEDORSKI BAJKERI PODIJELILI PREKO 300 NOVOGODIŠNJIH PAKETIĆA
SlijedećiNOVOGODIŠNJI KONCERT KUD „OMARSKA“