U RASAVCIMA PODIJELJENO 89 NOVOGODIŠNJIH PAKETIĆA

Za najmlađe mještane sela Rasavci, praznično veselje već je počelo. Djeda Mraz je danas, konjskom zapregom, dovezao novogodišnje paketiće za 89 mališana koje im je, potom, podijelio u društvenom domu u izgradnji u Gornjim Rasavcima.

 

Paketiće su dobila ne samo djeca koja žive u ovom selu, nego i ona kojima su roditelji porijeklom iz Rasavaca, objasnio je predsjednik Mjesnog odbora Demokratskog narodnog saveza Rasavci, Mladen Stanković. Pored aktivista DNS-a, paketiće su obezbijedili sami mještani te Rasavčani na privremenom radu u Sloveniji, Austriji i Njemačkoj. Jedan od glavnih inicijatora ove praznične akcije bio je Borislav Stanković iz Gornjih Rasavaca, koji je konstatovao da se ovdje, gotovo trideset godina, nije čula dječija pjesma i igra.

 

Međutim, i to se promijenilo pa se danas Gornji Rasavci mogu pohvaliti podmlatkom od 13 predškolaca, 22 osnovaca i sedmoro srednjoškolaca. Neki od njih danas su izveli kraći program i pjevali novogodišnje pjesmice pred publikom u društvenom domu.

Svečanoj dodjeli paketića prisustvovao je i predsjednik DNS-a, GO Prijedor, Milenko Đaković, koji je izrazio zadovoljstvo brojem mladih i djece u Rasavcima, čime se ne može pohvaliti mnogo prijedorskih sela.

 

Kako je rekao, očekuje da će i društveni dom u izgradnji u Gornjim Rasavcima biti završen u dogledno vrijeme, zajedničkim snagama mještana ovog kraja i uz pomoć Grada Prijedora. Već naredne sedmice, u Demokratskom narodnom savezu planiraju još jednu podjelu novogodišnjih paketića, ovog puta u društvenom domu u Donjim Rasavcima. Mladi DNS-a, MO Rasavci, obezbijedili su četrdesetak paketića za djecu ometenu u razvoju i u stanju socijalne potrebe.

D.S.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!