19.8 C
Prijedor
Četvrtak, 23 Marta, 2023

U RASAVCIMA SUTRA SMOTRA FOLKLORNOG STVARALAŠTVA

Najnovije vijesti

U organizaciji KUD-a „Šarenica“ u Rasavcima će ove subote biti održana 5. Smotra folklornog stvaralaštva „Zaigrajmo, zapjevajmo, običaje sačuvajmo“. Milana Lukić, umjetnički rukovodilac ovog društva najavila je da je defile učesnika zakazan za 19.00 časova, a zvaničan program počinje u 19.30.

– U bogatom kulturno-umjetničkom programu koji smo pripremili za sve naše goste, pored domaćina, nastupiće ansambli iz Srbije, Hrvatske i RS sa kojima godinama sarađujemo. Ovo je naš mali doprinos očuvanju tradicije na našim prostorima – dodala je Lukićeva.

U okviru KUD-a „Šarenica“ koje pod ovim imenom zvanično djeluje od prošle godine su folklorne sekcije iz Rasavaca i Donje Dragotinje.  Do tada su djelovali kao folklorna sekcija zahvaljujući Miroslavu i Slaviši Kaljeviću, ocu i sinu, koji su nažalost preminuli. Članovi ovog društva mogu se pohvaliti brojnim nastupima kako širom našeg grada, tako i RS, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije.

Društvo broji oko 70 članova. Kako kažu, nakon smotre folklornog stvaralašta, nastavljaju da uvježbavaju koreografije, jer ih u avgustu očekuje nastup u Bugarskoj, kojem se jako raduju.

Vidimo se sutra u Rasavcima!

M.Šodić

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!