22.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

U REKONSTRUKCIJU I DOGRADNJU VATROGASNOG DOMA ULOŽENO 1.730.000 KM (video)

Najnovije vijesti

U Prijedoru je danas svečano otvorena renovirana i rekonstruisana zgrada Vatrogasnog doma. Radovi su trajali oko dvije godine, a njihova vrijednost je 1.730.000 KM. Nebojša Miljuš, starješina prijedorske Teritorijalne vatrogasne jedinice, kaže da su vatrogasci konačno dobili dobre uslove za rad.

– Dobili smo dosta garažnog prostora, što nam je u proteklom periodu bio veliki problem. Sada možemo krenuti i u druga tehnička opremanja. Postojeći objekat je bio 1.300 metara kvadratnih, dobili smo novih 1.000 kvadrata, tako da sada imamo oko 2.300 metara kvadratnih – istakao je Miljuš.

Gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković, smatra da su vatrogasci zaslužili bolje uslove za rad, jer je njihov posao izuzetno odgovoran i zahtjevan. Napomenuo je da će prostorije u novom Vatrogasnom domu služiti i za neke druge namjene.

-Civilna zaštita će biti u sklopu Vatrogasnog doma, a dio koji je izgrađen do škole, biće u službi Mjesne zajednice Centar. Tu će biti i sala za vjenčanja – dodao je on.

Doprinos u dogradnji Vatrogasnog doma dao je i Vatrogasni savez Republike Srpske. Predsjednik Upravnog odbora ovog saveza, Mile Spasojević, kaže da je Prijedor zaslužio ovakav dom, te napomenuo da većina vatrogasnih jedinica u Srpskoj radi u otežanim uslovima.

-Ovo je dobar primjer za ostale lokalne zajednice da se ugledaju na Prijedor. Ne trebaju svima ovakvi domovi, sve zavisi od veličine lokalne zajednice, ali je bitno da se napravi dobar i funkcionalan vatrogasni dom – smatra Spasojević.

Teritorijalna vatrogasna jedinica u Prijedoru broji oko 40 zaposlenih. U narednom periodu u planu je nabavka vatrogasnog vozila za spasavanje sa visina.

B.D.