22.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

U „RUDARU“ UVJERENI U TRIJUMF

Najnovije vijesti

Nakon poraza u prošlom kolu, pred „Rudar-Prijedorom“ je još jedno neugodno gostovanje. Ovaj puti igraju sa ekipom „Modriče Alfa“, sa kojom su u jesenjem dijelu odigrali neriješeno. Trener „Rudara“ Nedžad Žerić reko je da je šansa njegovog tima u tome što je „Modriča“ ove sezone loše igrala na svom terenu. Ipak, smatra da će ovo biti zahtjevna utakmica.

– Mi što prije želimo da se vratimo u pobjednički kolosijek. Vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu, da ćemo pobijediti i osvojiti nova tri boda – poručio je Žerić.

Čuvar mreže „zeleno-crnih“ Mirza Hamzabegović vjeruje da će „Rudar“ u subotu započeti novi niz pobjeda .

– Biće to teška utakmica, ali mi smo spremni za taj izazov. Možda su „Modriči“ bodovi potrebniji, ali i nama je imperativ pobjeda – kaže Hamzabegović.

U trijumf je uvjeren njegov saigrač Stefan Gavranović.

– Očekuje nas teško gostovanje, ali mi želimo što prije da se vratimo pobjedama. Mi se maksimalno spremamo za svaku utakmicu koja nam dolazi i ova nije izuzetak. Očekujem pobjedu – rekao je Gavranović.

Što se igračkog kadra tiče, Žerić neće moći da računa na Kovačevića koji  je povrijeđen na utakmici u juniorskoj kategoriji, a obaveze u prvom timu su oslobođeni Sajak i Marmat, zbog utakmice za juniorsku selekciju.