-2.2 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

U SKI-KUPU 70 ĐAKA, U PLANINARSKOM MARŠU 80 NAJHRABRIJIH

Najnovije vijesti

U okviru jedanaestih “Dana zime na Kozari” u ski-kupu na Mrakovici danas je učestvovalo 70 učenika osnovnih i srednjih škola, dok je planinarski marš okupio 80 planinara iz šest klubova.
U ženskoj konkurenciji od prvog do petog razreda osnovne škole prvo mjesto osvojila je Nina Burazor, drugo Elena Torbica, a treće Matea Jandrić, dok su među dječacima najbrži bili Ali Hodžić, Nikola Rajak i Dario Vujčić.

Među djevojčicama od šestog do devetog razreda najbolja je bila Sonja Kneginjić, zatim Lara Kuzman i Tijana Rajak, a od dječaka ovog uzrasta prvo mjesto osvojio je Kristijan Radinović, drugo Srđan Đaković, a treće Kristijan Janković.

Najbolje srednjoškolke bile su Hana Aličković, Blanka Davidović i Nevena Stokič, a srednjoškolci Nemanja Stakić, Nikola Grahovac i Aleksandar Obradović.

Specijalno priznanje dobila je petogodišnja Ivana Banjac kao najmlađi učesnik ski-kupa. Pobjednici su dobili medalje, pehare, ručak i poklon bon ski-pas, a svi učesnici zahvalnice, sendviče i čaj.

Nagrade dječacima uručio je generalni direktor “Arselor Mitala Prijedor” i jedan od najaktivnijih članova Planinarsko-skijaškog društva “LJubijski rudar” Mladen Jelača, a djevojčicama direktor Turističke organizacije grada Prijedor Amira Ganić.

U planinarskom maršu rutom Rajkovići-Kozarački kamen-Mrakovica učestvovala su planinarska društva “Klekovača” Prijedor, “Manjača” i “Kozara” Banjaluka, “Vedeta” Srbac i “Čičak” Čelinac, te domaćin i organiazator marša Klub ekstremnih sportova “Albatros” Prijedor.

“Riječ je o pravim planinarima, onim najhrabrijim među njima jer ta ruta nije jednostavna kad se nalazi pod snijegom visokim 70 centimetara”, rekla je Ganićeva i dodala da je učesnike marša dočekao tradicionalni planinarski pasulj.

Pokrovitelj “Dana zime na Kozari” je Prijedor, organizatori grad Prijedor, turističke organizacije Prijedora i opštine Kozarska Dubica i Nacionalni park “Kozara”, a organizaciju su pomogli i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske i prijatelji manifestacije.

izvor: Srna