10.8 C
Prijedor
Nedjelja, 3 Marta, 2024

U SKUPŠTINU NE UVODITI CIRKUS VEĆ DIJALOG

Najnovije vijesti

Predsjednik DNS-a Marko Pavić smatra da je ono što opozicija radi u Narodnoj skupštini Republike Srpske više cirkusantsko nego političko ponašanje, te naveo da u parlament ne treba uvoditi cirkus već dijalog.
Pavić je pozvao i opoziciju i poziciju da se dijalogom dođe do rješenja trenutne situacije.

“Ja sam i sada za dijalog i da napravimo konsenzus o važnijim stvarima. DNS nikada neće prihvatiti da manjina nameće rješenja i da diriguje šta će raditi većina”, rekao je Pavić Srni.

On je istakao da DNS poštuje zakonitost i da će uvijek insistirati na ustavnosti i uvažiti svačije mišljenje, ali ako je u skladu sa zakonom.

“Ne može neko ko nema većinu u parlamentu da insitira na tome da su njegovi prijedlozi najbolji. Demokratija znači da većina odlučuje. Ovdje je većina na drugoj strani, a oni koji su u manjini hoće da nametnu svoja mišljenja”, rekao je Pavić.

Ističući da mu je žao zbog dešavanja u parlamentu, Pavić naglašava da je u Narodnoj skupštini od osnivanja Republike Srpske i kontituisanja parlamenta uvijek poštovana većina.

Pavić kaže da je očigledno da opozicija, svjesna da trenutno ne može dobiti većinu, nastoji da na agresivan i pogrešan način postigne svoje ciljeve, što im, kako ističe, neće proći nikada.

“Imaju izbore naredne godine. Neka dobiju većinu pa onda provedu sve ono što misle da treba”, naglasio je Pavić.

izvor: Srna

foto: Arhiva