Za srijedu, 3. februara, zakazana je 2. redovna sjednica Skupštine grada Prijedora. Prema predloženom dnevnom redu, odbornici će raspravljati o 17 tačaka.

– Biće tu i nulta tačka koja se odnosi na verifikaciju mandata odbornika Predraga Starčevića, jer je izabrani odbornik sa liste SDS-a, Milan Tubin, zadržao mandat poslanika u Narodnoj skupštini RS. Naredni na listi je odbornik Starčević – pojasnio je predsjednik gradskog parlamenta Mirsad Duratović.

Što se tiče mandata novog odbornika Ujedinjene Srpske, budući da je Žarko Kovačević (US) imenovan za zamjenika gradonačelnika, čeka se da Centralna izborna komisija dostavi verifikaciju mandata. Ukoliko se to desi do datuma kad je zakazana sjednica, i to će biti uvršteno u dnevni red, kaže Duratović. Među značajnijim tačkama su prijedlog Programa rada Skupštine grada za 2021. godinu, a tu je i Nacrt odluke o usvajanju budžeta za ovu godinu. Na dnevnom redu naći će se i odluka o visini poreske stope na porez na nepokretnosti za ovu godinu, odluka o subvencionisanju “Toplane”, te o prioritetima finansiranja udruženja i fondacija u ovoj godini. Biće riječi i o izmjenama Regulacionog plana rudnika „Omarska“, te o Zoning planu radne zone na potezu željeznička stanica, „Toplana“, TS Prijedor 1. Odbornici će raspravljati i o kadrovskim pitanjima, tako da će na dnevnom redu biti imenovanje v. d. načelnika Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove grada Prijedora, te v. d. direktora Centra za socijalni rad Prijedor i Agencije za ekonomski razvoj grada “PREDA-PD”. Biće tu aktuelni čas, te šest referata iz imovinsko-pravne oblasti.

Z. J.