U SUBOTU 13. GODIŠNJICA OD SMRTI SLAĐANE KOBAS

U subotu, 9. februara, u 11 h na gradskom groblju u Prijedoru biće održan pomen povodom 13 godina od smrti Slađane Kobas, 13. banjalučke zvjezdice, koja je izgubila bitku za život na svoj 13. rođendan.

Smrt 12 banjalučkih beba koje su preminule ratne 1992. godine usljed nedostatka kiseonika koji nije mogao biti dopremljen u bolnicu u Banjaluci zbog zatvorenog koridora i zabrane Savjeta bezbjednosti UN, predstavlja zločin bez presedana, izjavila je Srni Željka Tubić, majka jedne od beba.
“Prošlo je 27 godina od smrti 12 beba, odnosno 13 godina od smrti Slađane Kobas, jedne od naših beba, 13. zvjezdice za koju položimo crvenu ružu uvijek kada polažemo vijence za naših 12 zvjezdica”, rekla je Tubićeva, koja je i sekretar Udruženja “12 zvjezdica”.
Ona ističe da se Slađana Kobas, koja je kao beba preživjela nedostatak kiseonika, kasnije herojski borila, ali je, nažalost, poslije dugogodišnje bitke preminula.
“Slađana se poslije godinama borila za svoje zdravlje i život, ali je, nažalost, tu bitku izgubila”, navela je Tubićeva.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!