14.8 C
Prijedor
Četvrtak, 8 Juna, 2023

U SUBOTU SPEKTAKULARNI AEROMITING

Najnovije vijesti

U subotu će na Aerodromu „Urije“ biti održan aeromiting povodom obilježavanja 80 godina od osnivanja Prve partizanske avijacije, kao i 70 godina postojanja  Aero-kluba „Prijedor“.  U aeromitingu će učestvovati oko 30 letilica iz svih zemlja bivše Jugoslavije. Takođe će biti promovisana i monografija Sedamdeset godina Aero-kluba „Prijedor“.

Član Odbora za pripremu i izdavanje monografije Tomislav Prpoš podsjeća da je tokom 70 godina postojanja prijedorski Aero-klub mijenjao nazive, ali da rad nije prekidao.

„Zaista smo ponosni na izdavanje monografije i kontinuiran rad Aerokluba „Prijedor“. Ovaj Aero-klub obuhvata nekoliko segmenata, a koji  su važni i istaknuti u ovoj monografiji, a to je sama disciplina kojom se bavi vazduhoplovni sport padobranstvo, motorno letenje, jedriličarstvo i sad već ovi savremeniji sportovi kao što su zmajarstvo i dronovi i sve to polako dolazi na naš aerodrom“, rekao je Prpoš.

Rukovodilac jedriličarske sekcije Ljubiša Aramanda ističe da će od 12 časova posjetioci na aerodromu moći će da uživaju u spektakularnom aeromitingu.

„Očekujemo da će 30-tak lijepih letilica doći na naš aerodrom, zatim četiri ,pet helikoptera kao i žiro helikopteri iz Sarajeva, a zvijezda će biti Galeb G2 koji će sletiti prvi put na Aerodrom „Urije“.  Pored toga učešće će uzeti i “Red bul” pilot Petar Podlunšek sa Ekstra 300. To su naši građani gledali preko televizije, a u subotu će moći uživo da vide u Prijedoru kako to izgleda sa divnim efektima“, rekao je Aramanda.

Predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje ova dva jubileja na prijedorskom aerodromu je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

B. M.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!