Učenici Osnovne škole “Jovan Cvijić” iz Brezičana ovogodišnji su domaćini vršnjacima sa Kosova i Metohije koja će u subotu, 17. juna, doputovati u Prijedor.
Riječ je o 45 učenika starijih razreda osnovne škole i tri nastavnika iz Orahovca, Velike Hoče, Kosovog Polja, Lepine i Ugljara, koji će u Prijedoru boraviti do 24. juna.

Direktor ove škole Olivera Brdar je istakla da su učenici i nastavno osoblje sa velikom radošću prihvatili učešće u projektu “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”.

“Djeca sa Kosova će biti smještena u porodicama naših učenika, a sve njih, uz besplatan smještaj i ishranu, darovaćemo prigodnim poklonima i omogućiti im da što bezbrižnije i ljepše sprovedu ovaj period van Kosova, gdje im je sloboda kretanja ograničena, pa time i mogućnost druženja sa vršnjacima”, potvrdila je Srni Brdareva.

Ona je dodala da će boravak djece odvijati prema programu, tako da će za djecu biti organizovan prijem kod gradonačelnika Prijedora koji, takođe, za njih priprema poklone, a potom i obilazak grada.

“Planirali smo zajednički odlazak u bioskop na projekciju nekog dječijeg filma, zatim na gradski bazen, obilazak legendarne planine Kozare i prigodan istorijski čas uz druženje, a u školi za njih pripremamo i školsku priredbu”, rekla je Brdareva.

Prijedor je jedan od desetak gradova i opština u Republici Srpskoj koji će ove godine ugostiti najbolje osnovce iz višečlanih porodica sa Kosova i Metohije.

Ovo je šesta godina da se sprovodi ovaj projekat u organizaciji Odbora za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije, a prema njihovim, ranije objavljenim podacima Republika Srpska je od 2012. godine ugostila 2.300 učenika i više od 200 nastavnika sa Kosmeta.

izvor: Srna

foto: Ilustarcija

PrethodniSMJEŠTAJNI KAPACITETI VRTIĆA „RADOST“ NEDOVOLJNI (VIDEO)
SlijedećiTENISKI „PRIJEDOR OPEN”: SUTRA FINALNI MEČEVI (VIDEO)