Kompanija „ArcelorMittal Prijedor“ i ove godine organizuje brojne manifestacije u susret Danu rudara – Svete velikomučenice Varvare i obilježavanju 15 godina poslovanja u Prijedoru.

– Rudarstvo je tradicionalno zanimanje u Prijedoru, mi se trudimo da rudarsku svečanost obilježimo najbolje što možemo. U saradnji sa našim sindikatom planiramo sve aktivnosti i želimo da ne samo naši zaposleni, već i šira zajednica u kojoj poslujemo, bude dio obilježavanja Dana rudara – rekao je Predrag Šorga, rukovodilac Službe opštih poslova u ovoj kompaniji.

Među prvim aktivnostima bila je akcija dobrovoljnog darivanja krvi, kojoj se odazvalo oko 90 zaposlenih u ovoj kompaniji. – U subotu, 7.12. biće organizovan planinarski marš „Rudarska transverzala“ sa već poznatom rutom Rajkovići-Kotlovača-Mrakovica. Dan kasnije, 8.12. biće služen parastos za umrle radnike ove kompanije ispred kompleksa koji se nalazi pored direkcije. Tradicionalna svečanost dodjele satova radnicima povodom 20 godina radnog staža biće održana u srijedu 11. decembra – najavio je Šorga.

Svečani prijem za goste i poslovne partnere biće održan u petak, 13.12. u Hotelu „Prijedor“, dok će dan kasnije na istom mjestu biti održano Rudarsko veče. Za utorak 17.12. najavljene su rudarske sportske igre u Sportskoj dvorani „Mladost“. Rudarske svečanosti u Prijedoru završavaju se dodjelom paketića djeci radnika ove kompanije, koja će biti održana 26. i 27. decembra, u Pozorištu Prijedor.

M.Šodić

PrethodniRepertoar kina “Kozara” od 5. do 11. decembra 2019.
SlijedećiPOČELA KONTROLA UZORAKA MLIJEKA